Dallas Mid-Century Lounge

This space was previously a garage, turned photographer's dark-room, turned secondary living space and had the perfect bones for what our clients dreamed of, a bar lounge. We began by creating a floor plan that would house the appliances in a simplified Kitchen set up that included a bar-top island to define the bar from the living space. Once the floor plan was finalized, the details fell into place. The thick stack stone wall lines the bar walls and fireplace front, bringing depth and coziness. A piece of the leftover granite was fabricated into an oval corner bar partnered with 2 aged leather bar stools for even more seating. The black leather sectional has custom-made brass legs and adjustable headrests for the ultimate relaxing setting! One of the most unique features in the room is the custom wall divider made from industrial-strength recycled wood. This one-of-a-kind divider suited the solution to separate the garage entrance from the room, making for a more intimate setting once in the lounge.

Designer: Megan Kranz  |  General Contractor: Restoration Work  |  Photography: MTK Design Group

FEATURED IN: